maandag 19 juni 2017

Pastinaak Patat & Zoete Aardappel Patat



Rens Kroes Power Food

Pastinaak Patat 

Bijgerecht of snack
Bereiding ca. 20 minuten

Ingrediënten
·      3 pastinaken
·      1 el gesmolten kokosolie
·      2 el tijm, gedroogd
·      (zee)zout

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 C. Schil de pastinaken, was ze en snijd ze in dunne reepjes. Doe ze in een ovenschaal, hussel ze door elkaar met wat kokosolie en strooi er twee eetlepels tijm en wat zeezout overheen. Zet ze 30 minuten in de voorverwarmde oven.


Zoete Aardappel Patat 

Bijgerecht of snack
Bereiding ca. 20 minuten

Ingrediënten
·      Twee grote zoete aardappelen
·      4 el kokosolie
·      1 tl paprikapoeder
·      (Himalaya)zout

Bereiding

Was de zoete aardappelen en dep ze droog. Je kunt de aardappelen schillen maar ik vind de schil juist lekker (net als Rens ;-)). Snijd de aardappelen in mooie lange, dunne frieten.  Verhit de olie in een pan en bak de zoete aardappelpatat tot ze knapperig zijn. Dep de frites tot ze ietwat vetvrij zijn en strooi er vervolgens paprikapoeder en een beetje zout over.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Bedankt voor je reactie.