maandag 19 juni 2017

Meloen Steak




Voorgerecht
8 stuks
Bereiding 30 minuten

Ingrediënten
·     1 niet al te grote watermeloen (pitloos)
·     150 gr feta
·     60 gr walnoten
·     Scheutje olie
·     2 eetlepels honing
·     100 gr sla
·     Balsamico crème
·     Bosje verse munt (fijn gesneden)

Materialen
·     grillpan of barbecue
·     Bakkwastje

Bereiding
Snijd een dun stukje aan een zijde van de watermeloen zodat hij daarop stevig kan liggen zonder te wiebelen tijdens het snijden. Snijd plakken van ca. 2 cm. Snijd de randen er af zodat je een rechthoek of vierkant over houd. De restjes zijn lekker in een salade of smoothie.
Meng de honing met de olie en bestrijk de stukken watermeloen hiermee. Verwarm de grillpan of BARBECUE op een hoge temperatuur en grill de watermeloen hierin. Ongeveer 2 a 3 min per kant anders wordt het vruchtvlees zacht.

Verdeel de sla over een paar bordjes en leg daar de gegrilde steaks op. Kruimel er wat feta over en wat strepen balsamico crème. Verdeel de grof gehakte walnoten en munt hierover. Zowel warm als koud lekker.




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Bedankt voor je reactie.